Activiteiten Ano Kato

 

Start

Concerten en optredens

Ano Kato is een kompanía, een Grieks orkest, en speelt allerlei stijlen Griekse muziek. Ano Kato speelt met verve en veel enthousiasme, met een eigen gezicht, maar zonder de authenticiteit van de muziek geweld aan te doen.

Ano Kato speelt op authentiek instrumentarium dus synthesizers en drumcomputers zult u niet aantreffen.

Ano Kato speelt licht versterkt, in grote of kleine bezetting (2 tot 5 personen) afhankelijk van de situatie, op de voorgrond indien mogelijk, op de achtergrond indien gewenst. De groep is niet mobiel.

Naar fotoalbum met geluidsfragmenten

Boekingen en informatie

 


Workshops & lessen

Ano Kato verzorgt Workshops Griekse muziek en Improvisatie en Workshops Improvisatie en Techniek.

Deze workshops worden op eigen initiatief of op die van landelijke instellingen gestart, zoals bijvoorbeeld Stichting Volksmuziek Nederland en LOAM.

In Groningen bestaat sinds 1999 een zogenaamd 'leerorkest' dat inmiddels de naam Siga to Krasi heeft gekregen. Ook in het westen van het land is een Grieks leerokest opgericht met de naam I Dytiki.

In de workshops wordt gewerkt aan verschillende stijlen Griekse muziek, afhankelijk van de instrumenten of voorkeur van de deelnemers, aan de ontwikkeling van het improvisatievermogen, aan instrumenttechnieken, en aan praktische algemene muziekleer.

Aan bod komen: arrangement, stijl / idioom en instrumenttechnieken, theorie over toonsoorten, ritmes en kwarttonen, en natuurlijk improvisatie, waarop Griekse muziek voor een groot deel is gebaseerd.

De workshops staan open voor zang en alle instrumenten die in Griekse muziek relevant zijn.

Ano Kato verzorgt privé- en groepslessen voor mensen die Griekse instrumenten willen leren spelen, of zich willen verdiepen in de muziektheoretische kant van de Griekse muziek.

Ook wordt Ano Kato wel gevraagd voor bandcoaching. Een bestaande (volks-)muziekgroep wil bijvoorbeeld meer lijn krijgen in zaken als arrangement en improvisatie, of zoekt naar een betere vorm van presentatie. Suggesties en/of training volgt dan.

 


Projecten en presentaties op scholen

Ano Kato verzorgt schoolconcerten- en presentaties op aanvraag.

Ano Kato is een project gestart om op scholen informatieve lezingen en presentaties met meedoe-momenten voor scholieren te verzorgen. Centraal binnen deze integratie- en acceptatie bevorderende lessen staan de verschillen en overeenkomsten tussen de muziekculturen van het Oost- en West-Europa. Veel oosterse instrumenten en muzikale aspecten zullen live worden gedemonstreerd.

 

 


Lezingen met livemuziek

Ano Kato verzorgt lezingen, live geïllustreerd met muziekfragmenten, gespeeld op allerlei Grieks instrumentarium.

De lezingen behandelen vele aspecten van de Griekse (volks)muziek en desgevraagd kan op een speciaal onderdeel diep worden ingegaan. 
Michiel Koperdraat vertelt over de kenmerken van alle stijlen en laat muziekfragmenten horen en hij geeft ook zélf allerlei voorbeelden, op authentiek instrumentarium en met zijn stem..


Muziekstudio

Ano Kato verzorgt muziekproducties in eigen studio. 

‘Ano Kato - Chtes ta káname’ (Gisteren hebben we de boel op z’n kop gezet), PAN-Records 144CD
‘Ano Kato - Levèndes apo ta xèna’ (Kerels uit den vreemde), PAN-Records 181CD
‘Ano Kato - I Tris Ano Kato’ (De drie op z'n kop), AK 004

 

 

© Niets van deze website mag worden overgenomen voor welk doel dan ook, zonder toestemming van Ano Kato / Michiel Koperdraat ©.
Voor meer informatie over Ano Kato of voor vragen en opmerkingen over deze website: