Bezetting

 

Start
Omhoog

Michiel Koperdraat
zang, bouzouki, ud, baglamas

Al van jongs af aan gek op Griekse muziek begon Michiel in 1987 met het bespelen van de bouzouki en aanverwante Griekse luiten (daarvoor was hij bassist/componist in o.a.  muziektheater). Vanaf 1993 verzorgt hij ook de lead-zang in Ano Kato. Hij bestudeert intensief de Griekse muziek en al haar muziektheoretische en -praktische aspecten en geeft al vele jaren les, workshops en presentaties. 
U kunt voor al uw vragen bij hem terecht.

.

Jurrie Eilers                   
gitaar, laouto en zang 

Jurrie werd in 1986 door zijn Griekse buurman gevraagd om in Griekse restaurants te spelen en hij hoefde daar niet lang over na te denken. Hij richtte zich vanaf dat moment op de essentie van het Griekse gitaar spelen met strakke akkoorden en stuwende bassen en ontwikkelde hierin zijn eigen stijl. Sinds enige tijd begeleidt hij ook meer en meer op zijn Kretenzische laouto, hetgeen de authentieke muziekstijlen natuurlijk ten goede komt.

.

Theo van Halen          
klarinet

Theo heeft zich de laatste jaren geheel gericht op de klarinet in de Griekse muziek. Daarvoor bespeelde hij ook allerlei saxofoons, gaf daar ook les op, maar die zijn nu allemaal de deur uit. Na vele groepen (ook Griekse) richt hij zich nu binnen Ano Kato al enige jaren volledig op de Griekse sound op de klarinet. Theo heeft een grote hartstocht voor klarinetimprovisaties uit Epirus en dat is goed te horen in zijn spel. Hij legt echt 'ziel' in zijn spel.

.

Michiel van der Meulen
viool

Michiel groeide op met Griekse muziek waardoor alle stijlkenmerken hem met de paplepel zijn ingegoten. Zijn vader speelde Griekse muziek op accordeon. Al vele jaren geeft hij nu als vast lid van Ano Kato de juiste sound aan eilandmuziek en kleurt met sonoor geronk op de viool de muziek van Epirus. Zijn voorkeur ligt bij de oude modale muzikale erfenis uit Klein Azië. Zijn viool, die zijn moeder ooit voor hem kocht op een veiling voor 125 gulden, klinkt fantastisch.

.

Andy Leeming
baglamas, tzouras en percussie

Wie in Nederland op zoek is naar Griekse snaarinstrumenten kan terecht bij Andy. Door op de bouzouki en de baglamas te spelen, ging hij zich interesseren voor de bouw van deze instrumenten. Hij heeft al meerdere mooie bouzouki's, baglamasjes en tzourassen gebouwd, en ook Epirotische dèfi's (tamboerijn). Dat hij zowel percussie als snaarinstrumenten bespeelt is erg praktisch omdat Ano Kato veel verschillende stijlen speelt. 

Naar fotoalbum met geluidsfragmenten

Boekingen en informatie

 

 

© Niets van deze website mag worden overgenomen voor welk doel dan ook, zonder toestemming van Ano Kato / Michiel Koperdraat ©.
Voor meer informatie over Ano Kato of voor vragen en opmerkingen over deze website: