1987 - 1988

 

Start
Omhoog

Ano Kato is opgericht in 1987 als 'I tris Ano Kato', met Andonis Moraïtis (zang bouzouki en baglamas), Jurrie Eilers (gitaar) en Michiel Koperdraat (bouzouki en zang) en speelde vooral veel in restaurants. Hier foto's van een optreden op de Grote Markt in Groningen in het kader van de Uitmarkt 1988 (Culturele Markt). Jaques d'Ancona praatte de boel aan elkaar (zoals altijd).
De hoeden, ook zichtbaar in het logo van Ano Kato, waren toen nog een soort handelsmerk. Voor de liefhebber is een cd verkrijgbaar.

Een ander belangrijk optreden van dit trio was die voor de Griekse Gemeenschap in Gorkum. In het middagprogramma waren een aantal door Ano Kato gearrangeerde stukken van Manos Chatzidakis, welke door een muisstil Grieks publiek werden beluisterd in een grote theaterzaal. Verder werden die dag vooral donkerbruine rebètika gespeeld in het café, waarop naar hartelust gedanst werd.

 

I Tris Ano Kato

(1987)

 

 

 

(1987)
 
Ano Kato - I Tris Ano Kato  'Protes Ichografisis' 
(De drie op z'n kop  'Eerste opnamen' - opname 1987)
Op deze cd een aantal mooie strakke rebétika-liederen en zeven stukken van Manos Hatzidakis, waarvan zes instrumentaal, in een zo typerend 'I Tris Ano Kato'-arrangement. 

 

 

.

Hier de krantenberichten van het allereerste optreden van de groep I Tris Ano Kato op
1 juli 1987 in Middelstum. 
Het openluchtevenement (met een professionele dansgroep) was door de culturele raad van Middelstum georganiseerd.
En het logo van Ano Kato zag er toen nog zó uit!

 

 

© Niets van deze website mag worden overgenomen voor welk doel dan ook, zonder toestemming van Ano Kato / Michiel Koperdraat ©.
Voor meer informatie over Ano Kato of voor vragen en opmerkingen over deze website: